De Engelen: realiteit of mythe? (7)

De Engelen: realiteit of mythe? (7)

Dit verschijnsel speelt zich af tegen de achtergrond van onze tijd, waarin de mens de gebeurtenissen beheerst door middel van occultisme in zijn verschillende vormen van magie, hekserij, spiritisme en bijgeloof.

“Reïncarnatie, astrologie, kaartlezen, parapsychologie, geloof in de buitengewone krachten van pranotherapeuten en waarzeggers maken nu deel uit van het dagelijks leven. De cijfers spreken voor zich: twee op de tien Italianen gaan minstens één keer per jaar naar de magiër (…). 65 procent wil weten wat de toekomst brengt, de overige 35 procent vraagt om complexere diensten, variërend van het verwijderen van het boze oog tot liefdesdrankjes, van drankjes tegen ziekte tot talismannen om werk te vinden, en zelfs doodsspreuken”.

Occultisme, esoterie en magie leiden tot Satanisme, dat een grote fascinatie uitoefent in de wereld van de jeugd en wordt opgevat als de verering van Satan en haat tegen God:

“De satanist verwacht van de duivel macht, seks, rijkdom, bekwaamheid om anderen te bevelen en te domineren. In deze zienswijze, is de sociaal erkende religie de drager van ongeluk, terwijl Satanisme dat de bevrediging van het ego, het vlees en het streven naar macht toestaat,  de manier is waarop iemand in staat stelt wordt het geluk te bereiken”.