Vriendschap

Vriendschap

In de Bijbel staat een mooie tekst over vriendschap:

“Een trouwe vriend is een machtige schutsmuur;
wie hem vindt, heeft een schat gevonden.”
Jezus Sirach 6,14

Deze schat bezitten we allemaal, alleen hebben we het misschien nog niet ontdekt! Onze eigen Engelbewaarder is deze trouwe vriend aan onze zijde. En hij is werkelijk een “machtige schutsmuur” !

Om tot een vriendschap met je Engel te komen, moet men elkaar eerst beter leren kennen. Dat is net zoals onder ons mensen. Misschien heeft een onbekende je aandacht getrokken, door bepaalde talenten, door een positieve uitstraling. Maar dan ken je hem nog niet. Pas als je contact legt, een gesprek begint, vragen stelt, over jezelf vertelt, kan er een vriendschap ontstaan.

Het is ook belangrijk dat men tijd investeert in elkaar. Men moet er voor de ander zijn. En ook samen iets gaan doen.

Daarom kan ik wel met vele kleine prikkels steeds opnieuw het vlammetje aanwakkeren, maar om tot een vriendschap met je Engelbewaarder te komen, moet je zelf in actie komen.

Praat met hem zoals je met een vriend zou doen, gewoon met eigen woorden, vanuit je hart, stel vragen, vertel hem dat je hem graag beter zou willen leren kennen.

Zeg hem bijv.:

Mijn goede Engel, ik geloof echt dat God u aan mijn zijde heeft geplaatst. En het spijt me echt dat ik nog veel te weinig aan u heb gedacht. Dat komt omdat u onzichtbaar bent en daarom vergeet ik u zo gemakkelijk.

Danken wil ik u ook voor alles wat u tot nu toe al in mijn leven hebt gedaan, al was ik het vaak niet bewust.

Ik wil u graag beter leren kennen. Help mij hier bij. Amen.