Stil worden

Stil worden

Veel mensen vragen zich af, waarom het gebed, hun leven met God en ook het contact met de Engelbewaarder vaak zo moeilijk is. Hoe kan ik de stem van mijn Engel horen? Hoe kan ik weten wat God van mij wil?

Daar kom ik alleen achter als ik stil word.

Wij leven in een wereld vol lawaai: films, muziek, internet, telefoontjes, sms’jes, en noem maar op. De meeste mensen zijn zo volgestopt met lawaai, dat ze onmogelijk de stem van hun Engel kunnen horen. En de meesten vinden het prima zo! Want al die rumoerige afleiding, verdooft de vaak verborgen pijn en problemen van het hart.

Maar de Engelen zijn hiermee niet tevreden. Zij willen ons helpen om de ware vrede te vinden. Ze willen ons naar Christus brengen, die ons leven en onze redding is. Men moet dus eerst het uiterlijke lawaai uitschakelen. Een jongere getuigt:

“Ik werd me bewust hoezeer ik verslaafd was aan afleiding.. Toen ik begon minder tv te kijken, minder naar muziek te luisteren en geen online games meer te spelen, is mijn leven veranderd. Ik heb meer tijd voor God, voor mijn geloof, voor mijn familie en vrienden en om te ontspannen.”  Lawaai kan ons leven werkelijk beheersen.

Maar als je eens al die stoorzenders uitschakelt, zul je merken dat er ook herrie in jezelf is! In je eigen hart ontdek je dan problemen, angsten, boosheid, zonden, ijverzucht, verwarring, schuldgevoelens, ongenezen wonden en ga maar door. Dit alles maakt onze ziel rusteloos en  “lawaaierig”.

Maar je H. Engel, spreekt alleen in de stilte van je hart. Hij wil je zo graag deze vrede brengen, en dat je rustig wordt in God. Deze stilte kun je beetje bij beetje bereiken als je je door de Engel laat leiden. En heel bijzonder door regelmatig het Sacrament van Jezus’ barmhartige liefde te ontvangen, de Biecht!

D a t  is de allerbeste weg om tot innerlijke genezing te komen en tot de vrede van het hart!