Onze gids in het alledaagse leven

Onze gids in het alledaagse leven

Paus Benedictus zei eens in een preek: “Wat is een Engel?” En gaf als antwoord:
“De Engel is met heel zijn wezen op God gericht; hij is voor Hem een heilige en een apostel.

De Engel ziet aldoor het Aanschijn van God. Hij ziet Gods wil voor ieder moment en voor iedere situatie en vervult deze. Hij geeft deze wil ook door aan de mens op verschillende manieren. Hij spoort hem aan in diens geweten, om God boven alles te beminnen, door hier en nu Zijn wil te vervullen.

Maar is dan de Engelbewaarder, die altijd en overal aan de zijde van zijn beschermeling gaat, niet de allerbeste gids voor ons, om tot de heiligheid in het alledaagse leven te komen?

De H. Josemaria Escriva was hiervan overtuigd.

“Je moet met je Engelbewaarder op goede voet staan. Behandel hem als een goede vriend, want dat is hij. Hij zal je velerlei diensten bewijzen in je alledaagse leven”.

Eens zei hij: “Je vindt dat er in je arbeidersmilieu vele bekoringen zijn. Goed, maar zijn er niet ook de Engelbewaarders?”

“Als je grote of kleine moeilijkheden hebt, dan bidt tot je Engelbewaarder: Hij zal voor Gods Aanschijn je zorgen oplossen of je een werkzame hulp geven”.

“Je bent verbaasd omdat jouw Engelbewaarder jou zo duidelijk heeft geholpen. Je zou niet verbaasd moeten zijn, want daartoe heeft de Heer hem aan jouw zijde geplaatst”.

“Maak er een gewoonte van om de H. Engelbewaarder van te voren te danken… Op die manier moeten ze je wel helpen!”

“Verdiep en versterk je vriendschap met de H. Engelbewaarder. We hebben allemaal begeleiding nodig, begeleiding van de hemel en de aarde. Vereert de H. Engelen!”