Luisteren

Luisteren

Iedereen wil praten, maar zelden wil iemand luisteren. Is je dat wel eens opgevallen?

Het luisteren naar de ander moet geoefend worden. Als je net doet alsof je luistert, maar intussen je eigen gedachten nagaat, en er dus maar met “een half oor”  bij bent, zal de ander dit toch merken. Ieder voelt zich prettig bij een andere persoon, die heel opmerkzaam toehoort en hem respect toont.

Zo is het ook met de Engelbewaarder. De Engelen zijn creatief en spreken regelmatig tot ons, maar we luisteren niet zorgvuldig, of we willen niet dat zij zich met ons leven bemoeien…. Maar als we de waarschuwingen en raadgevingen van de Engel in de wind slaan, zullen ze steeds zwakker worden. Onze Engel geeft nooit op, maar als wij niet luisteren, sluiten we onze oren voor hem.

Om goed naar je Engel te kunnen luisteren, zijn twee dingen noodzakelijk:

  • Ten eerste moet je open staan voor nieuwe ideeën of impulsen. Heel bijzonder dan, wanneer de Engel dingen in je leven aanraakt, die nog in orde gebracht moeten worden. Hij brengt ons boodschappen van God: van liefde of vergeving, inspiraties en bemoediging, uitdaging.
  • Ten tweede moet je steeds weer tussendoor je antenne uitsteken en bereid zijn om een boodschap te ontvangen. Door een verlangend, vragend gebed te spreken tot je Engelbewaarder:
    Goede Heilige Engelbewaarder, help mij alsjeblieft, om Gods wil te kennen! Laat mij uw stem beter horen. Wat wilt u vandaag van mij?

Deze innerlijke houding leidt ons tot een diepe en levendige relatie met onze Engelbewaarder, tot een dagelijks, vriendschappelijk gesprek met de beste vriend van ons leven.