Hoe spreekt de Engel tot mij?

Hoe spreekt de Engel tot mij?

Hoe kan ik de stem van mijn Engelbewaarder horen? Hoe kan ik met hem contact hebben? Ik hoor hem toch nooit….

Nee, normaal gesproken hoor je hem niet met je oren. En dat is dus best lastig. Dan moet je leren je innerlijke oren te gebruiken! Want die hebben we ook.

Omdat Engelen geestelijke personen zijn, gebruiken zij dus niet woorden en taal, zoals wij het gewend zijn. Zij communiceren met ons op een geestelijke wijze: door de verlichting.

  • De Heilige Engelen kunnen ons goede gedachten ingeven,
  • of goede gevoelens en wensen in ons hart leggen.
  • De “lievelingsplek” echter, waar hij tot ons spreekt, is ons geweten. Hij verlicht het, zodat het met grote duidelijkheid het goede van het boze kan onderscheiden.

De Engel is heel bescheiden en hij werkt heel onopvallend. Als hij ons een goede gedachte ingeeft, dan is het op zo’n manier, dat wij denken dat het van ons zelf komt! We zeggen weleens: “Er is me een licht opgegaan!”

  • Toch is er een goede manier om het te onderscheiden: vaak is de ingeving van de Engel heel onverwachts, terwijl je zelf aan iets anders aan het denken bent.

Zelf heb ik een eigen ervaring gemaakt die ik wil vertellen, omdat je misschien zult ontdekken, dat het bij jou ook zo is.

Als ik bijv. iets kwijt ben, dan roep ik niet de H. Antonius aan, maar mijn Engelbewaarder. Hij is toch voortdurend bij mij, hij  moet het dus weten! En dan komt geen gedachte bij mij op, maar ik krijg een beeld in mijn hoofd: dat bepaalde kastje, die la en in die bepaalde map en…ziedaar!