Zwaard en bazuin

Zwaard en bazuin

Het zwaard is een wapen, die getrokken wordt als men in de strijd gaat. Als de Heilige  Engelen met een schitterend lemmet verschijnen, dan gaat het meestal om moeilijke situaties. De ijver, die een Heilige Engel voor de belangen van God toont, is groot! Hij strijdt altijd voor het goede en tegen het kwade. Hij vernietigt de werken van Satan, hij brengt onderscheiding tussen recht en onrecht, hij beschermt ons tegen aanvallen van de vijand, tegen bekoring, verwarring, angst en zonde.

De Heilige Engelen blazen de bazuin om ons wakker te schudden. De mens maakt het zich het liefst knus en gemakkelijk. En als niemand ons lastig valt, dan slapen we in… en dit ook op het geestelijk niveau. Vragen we toch de Heilige Engelen dat we hun wekroep mogen horen!

“Staat op, mannen! Staat op, vrouwen! De wereld heeft jullie nodig, de Kerk heeft jullie nodig, Jezus wacht op jullie!”

Ieder van ons heeft een heel bijzondere opgave, een eenmalige roeping. Maar altijd gaat het in het diepst om de opbouw van Gods Rijk, om de redding van de zielen, om de verkondiging van Gods Woord.

Ons handelen kan de wereld veranderen. Maar we moeten ons beschikbaar stellen, dan kan Jezus ons als een instrument gebruiken – net zoiets als een bazuin, waarmee men een signaal blaast: een teken van heil. Dat precies moeten we zijn in deze wereld.