De krachten bundelen met de Engelen

De krachten bundelen met de Engelen

Tegenwoordig voelen we ons vaak machteloos tegenover zoveel kwade krachten die opkomen in de wereld, in de politiek, in de samenleving en zelfs in de Kerk. Hoe kunnen we de vloed van kwaad, die overal de overhand lijkt te krijgen, stoppen?

Hoewel we altijd ons steentje moeten bijdragen om de samenleving om ons heen te verbeteren, moeten we ook niet vergeten dat deze strijd niet alleen “met vlees en bloed” is, maar een geestelijke strijd

“…tegen de heerschappijen, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van deze duisternis, tegen de boze geesten in de hemelen (Ef 6,12).

Daarom kan onze Verlosser geen politicus zijn en is ons doel niet een koninkrijk van deze wereld, maar onze Verlosser is Christus en we zijn geroepen om het Koninkrijk van God op te bouwen en te verdedigen, dat op aarde is begonnen, dat wil zeggen de Kerk, en alleen in de hemel de volmaaktheid bereikt.

Om effectief te kunnen strijden in deze strijd moeten we daarom eerst “de wapenrusting van God aantrekken, zodat we stand kunnen houden tegen de tactieken van de duivel” (Ef 6,11). Onze Heer zelf zegt ons: “Zonder Mij kunt u niets doen!” (Joh 15,5).

Dit woord is ook een belofte: Jezus laat ons niet alleen, Hij vecht met ons en voor ons, en ja, in ons!