Als ik een doodzonde bega, verlaat mijn Engel mij?

Als ik een doodzonde bega, verlaat mijn Engel mij?

Onze Beschermengel zal nooit onze zijde verlaten, hoe diep we ook in de doodzonde vallen en hoe ver we ook van God en de Kerk weggaan. Maar als we God de rug toekeren en een doodzonde begaan, dan zal onze relatie met onze Beschermengel beschadigd worden.

Daarom zal de communicatie met Hem moeilijker worden door de hardheid van ons hart en het verlies van genade, omdat onze Beschermengel normaal gesproken door ons geweten tot ons spreekt.

Als we weigeren naar ons geweten te luisteren en een doodzonde begaan, is het dus alsof we weigeren te reageren op een telefoontje van onze Beschermengel of onze internetverbinding met zijn website verbreken.

Als we in de staat van doodzonde vallen, dan zal het vermogen van onze Beschermengel om ons te helpen ernstig beperkt zijn. Want Hij zal altijd onze vrije wil respecteren, en zal zich nooit aan ons opdringen.

We moeten dus altijd in gedachten houden dat onze Beschermengel ons juist is gegeven om ons te helpen de wil van God te kennen en te doen. En dus, als wij onze Beschermengel in feite vertellen – door een doodzonde te begaan – dat het ons weinig kan schelen hoe we de wil van God moeten doen, dan zal hij ons niet veel kunnen helpen.

Toch kan God in Zijn goedheid en barmhartigheid nog steeds onze Beschermengel sturen om ons te helpen wanneer ons leven in groot gevaar is, bijvoorbeeld bij een auto-ongeluk. Hoe dan ook, ondanks onze uiteindelijke hardheid van het hart, is onze Beschermengel altijd op zoek naar de beste manier en het meest geschikte moment om ons licht te geven om ons tot bekering en bekering te brengen.