Wonderlijk beschermd

Wonderlijk beschermd

Het was in de jaren 90. Ik was nog jong, en nam deel aan een retraite die over de H. Engelen ging, aan de hand van de Bijbel. Een nieuwe wereld ging voor mij open.

Na afloop was er maar weinig tijd om de bus te halen. Noodgedwongen nam ik een kortere weg, met mijn koffer in de hand. Het was een donker en onguur steegje.

Plotseling zag ik een man op mij toekomen. Hij zag er gevaarlijk uit. Ik voelde, dat hij slechte bedoelingen met mij had.

Eerst raakte ik in paniek. Maar dan schoot me gelukkig te binnen, wat ik bij de retraite had gehoord: dat God de Heilige Engelen heeft gestuurd om ons te beschermen. Ik bad uit heel mijn hart: “Heilige Engelen van de hemel, kom mij te hulp!”

Toen de man bijna bij me was, keerde hij zich plotseling bruusk om en liep verder.

Snel liep ik verder, stapte op de bus en kon naar huis. Daar vertelde ik over mijn retraite en over de belevenis op de terugweg.

De volgende dag ontdekte ik in een krant een opsporingsbericht over een gevaarlijke man, die vrouwen overvallen had. Ik herkende hem meteen van de foto, als de man die mij zo’n angst had aangejaagd.

Meteen ging ik naar de politie en vertelde waar, wanneer en hoe ik hem had ontmoet. Gelukkig kon de politie de man arresteren. De agenten waren verwonderd dat de man mij niet had aangerand.

Zij vroegen hem: “Was u niet van plan haar iets te doen?” De man antwoordde: “Zeker wel! Maar toen zag ik twee potige mannen, die haar begeleidden, die waren supersterk!”

Nu wist ik zeker dat God zijn Heilige Engelen had gestuurd om mij te beschermen!

Een vrouw uit Engeland