Wij zijn gewoon een goed team

Wij zijn gewoon een goed team

We kwamen vrijdagavond, totaal uitgeput van onze Wereldjongerendagenreis met de Angelusjeugd in Marienfried aan en wilden alleen nog slapen.

Een collega en ik moesten de volgende dag vroeg opstaan om zijn huurauto af te halen. Hij reed niet met zijn eigen auto, omdat hij bang was dat deze gestolen zou worden. Daar moest ik om lachen.

De volgende morgen, toen ik mijn auto wilde starten, gingen alle alarmlichten aan en de brand- stofmeter sprong heen en weer. Wij keken elkaar aan en dachten alleen maar: “Dat kan toch niet waar zijn”.

We probeerden eerst om de auto op gang te brengen door te duwen, maar zonder succes. Dus belden we de ADAC op, die na een uur eindelijk kwam. Hij gaf mij starthulp en de auto startte. Ik was zo opgelucht.

Maar toen ging de medewerker van de ADAC in mijn auto en deed iets bij het stuur. Plotseling hield hij een computer in de hand, die zo klein was, dat ik hem niet had gezien. Hij keek mij aan en zei:

“Wow, daar hebt u een heleboel geluk gehad. Iemand wilde uw auto stelen. In 99% van de gevallen lukt het hun ook met zo een apparaat”.

Ik kon het niet vatten en wist meteen wie ik moest bedanken, namelijk mijn Engelbewaarder. Ik ben er zeker van, dat als hij er niet was geweest, dan had ik nu geen auto meer. En hij was nog niet eens afbetaald. Ik denk mijn Wereldjongerendagfeeling zou meteen de eerste dag al weg geweest zijn, en dat wilde mijn Engelbewaarder blijkbaar niet.

Wij zijn gewoon een goed team. Hij heeft mij al zo vaak geholpen. Ook bij het werk. Daarom wil ik de Toewijding aan de Engelbewaarder afleggen, om mij nog veel intenser aan mijn vriend te binden, die dag en nacht over mij waakt. Mensen, vergeet hem niet. Bidt tot hem. Hij zal er altijd voor je zijn!

Een lid van de Angelusjeugd