“Versteende” honden..

“Versteende” honden..

Ik denk dat ik twee keer duidelijk de hulp van mijn Engelbewaarder heb ervaren. De eerste keer was een jaar of tien geleden, toen ik een wandeling maakte in de buurt waar ik woon. Ik bereikte een kleine rivier op het einde ervan, toen er drie grote, zwervende honden vanaf de oevers opdoken en recht op mij afkwamen. Zij zagen er erg bedreigend uit en kwamen steeds sneller naar me toe.

Ik wist dat ze me heel gauw zouden bereiken en ik had geen tijd om iets te doen, alleen nog maar om snel een gebed tot mijn Engelbewaarder te spreken.

Ik had het nog maar net klaar, toen alle drie de honden als het ware “versteenden”, en alle drie honden naar hetzelfde punt keken, anderhalf meter boven mijn rechterschouder. Toen, als was het afgesproken, draaiden ze zich samen om, weg van mij, en keerden terug naar de rivier.

Het feit dat ze als het ware versteenden en de manier waarop ze allen naar iets boven mij staarden, wat ik niet kon zien, laat me denken dat mijn Engelbewaarder zichzelf liet zien aan de honden om mij te beschermen.