Stem aan de telefoon..

Stem aan de telefoon..

Dit gebeurde ongeveer 2 jaar geleden, toen mijn schoonmoeder nog leefde. Onze parochie priester, samen met 2 misdienaren, bezocht om de paar maanden alle parochianen die aan huis gebonden waren, om hen de H. Communie te brengen. Mijn schoonmoeder kon het huis niet meer uit, en onze pastoor kwam bij haar op bezoek om biecht te horen en haar de H. Communie te geven.

Op een van die dagen dat we de pastoor verwachtten, deed onze telefoon het niet meer. Meestal belden de misdienaren op voor ze kwamen, want het was moeilijk om haar huis te vinden. We maakten ons zorgen hoe ze nu de weg zouden vinden. Ik zei tegen mijn kinderen dat ze moesten bidden, voordat ik naar mijn werk ging. Ik bezocht eerst nog de aanbidding in onze kerk en gaf het over aan de Heer, niet wetend hoe Hij ons zou helpen.

Ze zouden rond 9 uur voor de middag komen, maar om 10 uur belde mijn dochter met de mobiele telefoon en zei dat ze nog niet waren geweest. Ik bad een schietgebedje en liet het daarbij. Ik voelde dat de Heer wel zou zorgen. Rond 12 uur belde mijn dochter weer en zei dat ze waren gekomen en mijn schoonmoeder had de H. Communie ontvangen.

Ze vertelde verder, dat er iets vreemds was gebeurd. Toen de pastoor en zijn helpers kwamen, vroeg mijn dochter hen, hoe het hun was gelukt om het huis te vinden. Ze antwoordden dat ze hadden opgebeld, en een man nam de telefoon op en gaf hen de routebeschrijving. Toen ze vroegen wie hij was, zei hij dat hij de broer van mijn man was. Mijn dochter schrok, want de telefoon was nog steeds kapot en het was niet mogelijk om te bellen! En daarbij was de broer van mijn man niet thuis. Toen we hem hierover spraken, zei hij, dat hij niet eens wist dat de priester zou komen.

Wij geloven gewoon en danken de Heer dat Hij zijn Engel stuurde om ons te helpen.