Redding op straat

Redding op straat

Het gebeurde enkele jaren geleden toen ik nog op de universiteit was. Mijn moeder is zeer gelovig. Ze herinnert ons er steeds aan dat iemand die bidt, door God beschermd wordt tegen al het kwade rondom ons. Ik ben nu niet precies een gelovig persoon maar ik had er toch over nagedacht en er een gewoonte van gemaakt om altijd een klein gebed te bidden als ik onderweg ben.

Dus dit gebeurde op een middag toen ik van school naar huis wilde. Ik kwam juist van de campus en terwijl ik liep, dankte ik God van te voren voor zijn bescherming. Achter in mijn hoofd zei ik tegen Hem, dat ik niet wist of ik ooit een wonder zou meemaken in mijn leven doordat ik tot Hem bad, maar ik gaf me helemaal over aan zijn zorg.

Ik was bijna bij de grote snelweg toen ik zag dat het verkeerslicht op oranje stond. Ik versnelde mijn pas om nog naar de overkant te komen. Links, niet ver van mij weg, was een reusachtige vrachtwagen aan het wachten dat zijn verkeerslicht op groen zou springen.  Ik had me echt voorgenomen om te rennen om nog voordat de mijne op rood sprong aan de overkant te zijn, want ik wilde die dag vroeg thuis komen.

Toen mijn verkeerslicht op rood sprong wilde ik net nog gaan sprinten, toen ik de verrassing van mijn leven kreeg. Ik kon mijn beide voeten niet meer van de plaats bewegen waar ik stond, alsof onzichtbare handen mij tegenhielden. Ik was letterlijk als vastgevroren en de mensen om mij heen hadden geen idee dat ik problemen had met mijn voeten! Toen de zware vrachtwagen aan mij voorbijreed, kreeg ik kippenvel omdat ik juist een paar centimeters verwijderd was van die grote wagen. Ik werd bang en wilde naar achteren gaan. En toen kon ik mijn voeten wel gebruiken! Ik voelde me heel slap toen ik langzaam naar achteren stapte. Ik stond verstomd dat een onbekende macht  mijn leven had gered. Het moest God of mijn Engelbewaarder zijn geweest die mij had gered.