Plotseling veranderde de politieman van gedachten..

Plotseling veranderde de politieman van gedachten..

Op een dag was ik op weg naar het werk met mijn vriend. We waren erg laat. We zagen een jeepney die ons mee kon nemen naar onze werkplek, maar het was een gebied waar het verboden was om te stoppen. Maar de chauffeur stopte en liet ons binnenstappen, wetende dat we haast hadden.

Maar een verkeersagent zag de overtreding en stopte de chauffeur van de jeepney. De chauffeur accepteerde de gevolen nederig en zijn rijbewijs werd in beslag genomen.

We voelden ons erg schuldig (ik en mijn vriend). Door ons verloor de arme chauffeur zijn rijbewijs en zou hij moeten betalen voor de overtreding. Dus begon ik intens te bidden en vroeg ik mijn beschermengel om de beschermengel van de agent te vertellen dat hij de bestuurder een tweede kans moest geven en zijn rijbewijs terug moest geven.

Ik geloof dat mijn beschermengel deed wat ik hem vroeg, want toen we op het punt stonden te vertrekken, vroeg de vrouw van de chauffeur die voorin zat zich af waarom iemand haar man riep. Het was de verkeersagent die het rijbewijs van de chauffeur probeerde terug te geven.

Uit vreugde kuste de chauffeur het kruisbeeld op zijn rozenkrans die aan de achteruitkijkspiegel van de jeepney hing. Misschien was de chauffeur ook aan het bidden. Eén ding weet ik zeker: het was mijn beschermengel die verantwoordelijk was voor dat kleine wonder! Dank je wel, Angel!

NATHANIEL, CEBU