Moderne Engelbewaarderhulp

Moderne Engelbewaarderhulp

Een vrouw was in Brazilie met haar auto onderweg. Nog twee uur, dan zou ze thuis bij haar ouders zijn. Dat weekend was een familiefeest.
Het was rond 20.00 uur ’s avonds, toen ze panne kreeg: haar autoband ging stuk. Rond die tijd is het reeds donker in Brazilie, en geen mens stopt dan als iemand aan de kant van de weg staat, uit angst dat het een overval zou zijn.

Wat doen? Ze ging op de vangrail zitten en begon te bidden. Ze riep intens de H. Engelen aan om hulp. Om half 2 ’s nachts komt er een pick-up aanrijden, die bij haar stopt. Een vriendelijke jongeman stapt uit. “Kan ik u misschien ergens mee helpen?” Ze vertelt haar probleem.

“Kom, stapt u maar in. Hier in de buurt is een bandenservice.” De vrouw voelde zich helemaal op haar gemak, ze had geen angst en geen bedenken om in de pick-up te stappen. De jongeman straalde zo’n rust uit.

Ze reden een half uurtje, tot aan een tankstation. In Brazilie hebben ze daar meestal ook een bandenservice en daar gingen ze naar binnen. Het was helemaal vol met allerlei soorten banden. De jongeman ging doelbewust naar die banden, die zij voor haar auto nodig had, nam er een mee, en ze reden terug naar haar auto. Daar wisselde hij de band. Zij vroeg aan hem hoeveel ze hem schuldig was. Maar hij wilde niets aannemen. Hij zei, dat ze morgen naar die bandenservice kon gaan, om haar schuld te betalen. En zo vertrok hij.

De vrouw was blij, nu kon ze toch naar haar ouders verder rijden. Daar was de volgende dag een feestelijke H. Mis. En ’s middags dacht ze, nu ga ik mijn band betalen. Ze reed tot aan het tankstation en zei tegen de bediende: “Vannacht heb ik hier een band gekregen, van de bandenservice, en ik wil die nu graag betalen”.
“Maar mevrouw, onze bandenservice is al sinds een jaar gesloten!”
En inderdaad, toen ze daar naar binnen keek, was het een volslagen lege ruimte!