Mijn beschermer

Mijn beschermer

Dat is meestal de eerste stap van onze Engelverering. Daaraan denken wij het eerst als wij iets horen over de Engelbewaarder.

Het is in ieder geval EEN van de taken van onze hemelse begeleider, om ons lichaam te beschermen. Er zijn vele, vele getuigenissen van de wonderbaarlijke hulp van de Engelbewaarder in gevaarvolle momenten.

Maar we moeten hem wel om zijn hulp vragen. Het is opvallend als men de getuigenissen leest over Engelenhulp, dat het altijd mensen zijn die de Engelen vereren en aanroepen. Gebed kan dan echt een zaak van leven of dood worden, zoals blijkt in het volgende getuigenis.

SKYDIVING

Een moeder vertelt:

Ik groeide op terwijl ik iedere avond tot mijn Engelbewaarder bad en deze gewoonte bleef me altijd bij, ook toen ik volwassen was. In mijn eigen gezin smeekte ik de hulp af van iedere Engelbewaarder afzonderlijk: die van mijn man en die van mijn kinderen. En hoe belangrijk is deze praktijk gebleken!

Mijn zoon was afgestudeerd. Hij wilde dit met enkele vrienden vieren door voor de eerste keer te gaan “skydiven”. Ondanks dat deze vereniging reeds 20 jaar ervaring had om de mensen veilig deze sport te helpen beoefenen, maakte ik me vreselijk zorgen. Wij spraken met hem op weg naar de H. Mis – net voordat hij in het vliegtuig zou stappen – en iedereen bad tot zijn Engelbewaarder tijdens de H. Mis voor zijn veiligheid. Onafhankelijk hiervan, was ook zijn broer bij de H. Mis voor hem aan het bidden, meer dan 300 mijl van ons vandaan. De priester had een hele mooie preek over het feit dat wij nooit enig idee hadden, wanneer God ons thuis zou roepen….. en ja, onze zoon belde ons op na de H. Mis en begon met: “Mam, ik bel je voordat je dit op de nieuwsberichten zou zien.”

Al zijn vrienden deden de sprong, en mijn zoon was de laatste om het vliegtuig te verlaten. Het was in feite de laatste sprong van die dag. Hij kwam veilig op de grond en draaide zich om en zag hoe het vliegtuig plotseling steil neer dook, met de neus recht naar de aarde toe. De jonge piloot kwam tragisch om het leven en we rouwen om hem en zijn familie. Een onderzoek stelde vast dat de machine storingen kreeg net nadat mijn zoon uit het vliegtuig gesprongen was. Maar de piloot verloor de controle en het vliegtuig stortte neer.

Wij geloven dat God en de Engelbewaarder van mijn zoon ervoor zorgden dat hij en zijn vrienden gered werden.

Donna J.