Meteen gehoorzamen

Meteen gehoorzamen

Een zuster van onze gemeenschap vertelt:

Het gebeurde nog voordat ik was ingetreden. Ik woonde met mijn vader in een kleine woning. Op een dag moest ik naar de stad, omdat ik heel veel dingen te doen had. Een hele lijst om af te werken. Ik ging er met de auto naar toe. Alles ging goed, ik had mijn halve lijst al klaar, toen ik plotseling de ingeving kreeg: “Ga meteen terug naar huis!”

Ik sputterde tegen. Er bleef nog zoveel over wat te doen was, ik was nog lang niet klaar! Maar opnieuw kreeg ik die gedachte: “Ga meteen terug naar huis!” Nu volgde ik deze raad op, met tegenzin, terwijl ik innerlijk mopperde.

Toen ik ons huis binnenkwam, rook ik het meteen: brand! Ik liep naar de keuken, en daar zag ik dat mijn vader een pan met water opgezet had om te koken. Maar hij had de verkeerde elektrische plaat ingeschakeld! En daar stond een plastic bak op, die uiteindelijk vlam gevat had. Boven de haard was een rek met afwasdoeken, en alles stond nu in een meter hoge vlammen te branden! Ik liep naar de woonkamer en pakte een wollen deken, en daarmee kon ik gelukkig het vuur blussen.

Mijn vader was in de kelder bezig geweest. Hij was bij de brandweer! Als ik niet meteen geluisterd had….