Het heeft me zeer verbluft, wat mijn Engelbewaarder heeft gedaan.

Het heeft me zeer verbluft, wat mijn Engelbewaarder heeft gedaan.

Het gebeurde in 2010. Ik bezocht mijn zus in Wenen en reisde met de laatste avondtrein weer terug naar Innsbruck. Met de bus reed ik door naar mijn dorp en terwijl ik naar huis liep, kwamen zonderlinge gedachten in mij boven.

Ik kwam aan een huis voorbij, dat in de buurt van mijn woning staat.

Ik dacht bij mezelf: als daar nu een brand zou uitbreken, hoe zou ik dan die mensen kunnen wekken, want het hek is heel hoog en de deur kan men van buitenaf niet openen. Toen riep ik me nog het nummer van de brandweer in herinnering, en ging de zijstraat in naar mijn woning.

Nadat ik een uur had geslapen, het was 1.30 uur, werd ik plotseling wakker en mijn kamer was helder verlicht. Ik dacht dat mijn huiskatten door hun rondlopen op een of andere manier het licht hadden ingeschakeld en dus stond ik op om de lichtbron te zoeken.

Plotseling zag ik, dat naast mijn slaapkamer 3 afvalcontainers, op ong. 6 meter afstand, in lichterlaaie stonden, en ook reeds drie auto’s op de parkeerplaats die ernaast stonden. Behalve het knisteren was alles stil. Ik zocht mijn mobieltje en belde het alarmnummer van de brandweer, wat nog duidelijk in mijn geheugen stond. Ik kon de buren ook nog tijdig waarschuwen, totdat de brandweer kwam.

Een kwartier later was weer brandalarm en dit keer precies tegenover het huis, waar ik tevoren zulke vreemde gedachten had op mijn terugweg. Ook daar brandden de afvalcontainers en later hoorden we dat het brandstichting was.

Dat heeft me zeer verbluft, wat mijn Engelbewaarder allemaal had gedaan, om mij en veel andere buren te beschermen, en mij te helpen om de juiste beslissing te nemen.

Een lid van het OA uit Tirol