…een zegen van de hemel!

…een zegen van de hemel!

Ik woon alleen in een heel oud huis, een huis dat rond 1948 is gebouwd. Op een nacht ging ik naar bed en sloot de deur van mijn slaapkamer. Ik werd rond 3 uur ’s nachts wakker en moest naar het toilet. Ik stond op en ging naar de deur, greep naar de deurknop om de deur te openen en tot mijn verbazing draaide de deurknop rond als in een cirkel en ging de deur niet open. Ik probeerde de deur verschillende keren te openen en elke keer draaide de deurknop rond. Het werkte zeker niet.

Ik voelde paniek! Wat kan ik doen? Dit waren mijn gedachten. Ik kon het raam openen, zo naar buiten kruipen, maar dan zou ik buitengesloten zijn! Nee! Dat kan ik niet doen. Vervolgens dacht ik: ik kan mijn dochter bellen, maar NEE, zij en haar familie wonen 30 mijl verderop en het is 3 uur ’s nachts. Wat kan ik doen? Ik ging zitten en bad: “Help me alstublieft.” Ik geloof dat ik dit een paar keer heb gevraagd.

Ik stond op en liep weer naar de deur en draaide weer aan de deurknop. Hij was niet veranderd….hij draaide rond, MAAR er gebeurde wel iets… aan de andere kant van de deur hoorde ik een klik! En de deur ging open! “Godzijdank” zei ik.

Ik liep naar het toilet en toen ik terugkwam in mijn slaapkamer, deed ik de deur niet weer dicht, maar ik ging door met mijn dankgebed omdat ik me realiseerde dat ik de deur niet had geopend. Het klikgeluid kwam duidelijk van de andere kant van de deur en ik wist dat het mijn Engelbewaarder was!

Ik deelde dit verhaal een keer met mijn pastoor en hij vroeg me: “Wat denk je dat er gebeurde?” Ik vertelde hem dat ik denk dat de Heilige Geest een knikje gaf aan mijn Engelbewaarder alsof hij wilde zeggen “het is goed, ga je gang” en de deur ging open met de klik vanuit de gang. Wat een zegen!

Ik zal me die nacht altijd herinneren als een zegen uit de hemel.