Een geheimzinnige droom

Een geheimzinnige droom

Een jonge man was op zoek naar een diepere waarheid. Op een keer had hij een droom. Hij stond op een wei aan de rand van een kleine beek. Aan de overkant zag hij een zeer indrukwekkende man, die een grote aantrekkingskracht uitoefende. Muhamma probeerde om over de beek te springen. Maar hij bleef in de lucht staan, totdat de geheimzinnige man hem bij de hand nam en hem zei: “Om de beek over te steken, moet je het Brood van het Leven eten”. Toen werd Muhamma wakker.

Hij deelde zijn kamer met een katholiek. Hij had hem al eerder gevraagd om zijn heilig Boek. Hij sloeg nu het Evangelie van Johannes op en daar trof hij juist de tekst: “Ik ben het Brood van het Leven; wie tot Mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in Mij gelooft zal nooit meer dorst krijgen”  6,35

Toen hij dit las, zo vertelt Muhamma in zijn bekeringsverhaal, gebeurde er iets buitengewoons in mij: Net zoiets als een geweldige explosie, die vergezeld ging met een goed en warm gevoel.. verlichtte een stralend licht mijn leven dat ik geleefd had, op een heel nieuwe manier en gaf aan alles een zin.

Ik voelde in mijn hart een onbeschrijfelijke kracht, een geweldige, hartstochtelijke liefde voor Jezus Christus, over wie de Evangelies spreken.

Zo vond hij (met nieuwe naam Jozef Fadelle) door een Engel
over het Woord van het Evangelie
tot het Brood van het Leven in de Katholieke Kerk.