De kracht van het “Sanctus”

De kracht van het “Sanctus”

Hier volgt het getuigenis van een kloosterzuster uit Brazilië, die lid is van het Engelenwerk en haar belevenis vertelde ze aan onze Amerikaanse priesters.

Ik ben een religieuze en werk in Vale Paraiba, in de Braziliaanse staat Sao Paulo. Vijf jaar geleden gebeurde het volgende. Toen ik Miriam leerde kennen was ze een prostitué, 22 jaar oud. Ze had twee dochters, de oudste was net twee en half jaar oud. Wij werken onder andere onder prostituees, om hen die dit willen, te helpen een nieuw leven te beginnen. En dus vroeg ook Miriam mij om haar te helpen, want zij wilde terug naar haar familie. Haar “bazin” dacht er echter heel anders over; als ze werkelijk zo’n “stommiteit” zou uithalen, zou de bazin haar beide dochtertjes bij zich houden – een goede investering voor de toekomst… Voordat wij iets ondernamen, spraken wij over de Heilige Engelen en vertrouwden hen onze zorgen aan.

Ongeveer drie weken later kreeg ik het bericht dat Miriam acuut in een ziekenhuis was opgenomen vanwege een nierenkoliek. Toen ze na enige tijd ontslagen zou worden, wilde ze de gelegenheid benutten en haar wens in de daad omzetten: ze wilde vluchten en terugkeren naar haar familie. Maar in geen geval zonder haar kinderen. Ze vroeg mij of ik de kinderen wilde ophalen uit hun verblijfplaats; ik kon een som geld ervoor geven.

Toen ik de volgende dag erheen reed, vertrouwde ik nogmaals alles aan de heilige Engelen toe. De ‘bazin’ ontving mij erg woedend en zei dat ik in de plaats van Miriam daar zou moeten blijven. Ze zou me nu eerst maar eens uitkleden en zich om mij bekommeren, totdat de Boss zou komen en inderdaad kwamen er al enkele “meisjes” en ook drie mannen op mij af.

Intens smeekte ik mijn Heilige Engelbewaarder dat hij mij zou beschermen en samen met mij het “Sanctus” zou bidden. Ik bad half luid en voelde me zeker. De ‘bazin’ probeerde me te grijpen, maar op afstand van ongeveer twintig centimeter bleef ze stokstijf staan – ze kon zich niet meer bewegen. Ze schreeuwde driftig, dat ik moest ophouden “dat te zeggen”, want “iets” hield haar vast. Ongeveer drie kwartier bleef ze schreeuwen en dreigen, maar ze kon zich niet bewegen. Toen kwam er hulp voor mij en ze vluchtte schreeuwend, dat ik ophouden moest “dat te zeggen”.

Zo konden we de kinderen van deze plek weghalen om ze aan hun moeder terug te geven en op deze manier haar te helpen om een nieuw leven te kunnen beginnen.