De glazen pan

De glazen pan

Deze ervaring, die grenst aan een wonder, heeft me diep geraakt. Diep in mijn hart wist ik altijd dat er een God in de hemel is, die altijd voor ons zorgt…. Een Engelbewaarder die altijd bij ons is, vooral als we hulp nodig hebben. Altijd als ik aan dit voorval denk, kan ik alleen maar God danken. Voor Hem is niets onmogelijk.

Ik was een tiener en ik wilde wat soep voor mezelf klaar maken op het fornuis. Ik pakte een doorzichtige, glazen pan, vulde het met water en draaide het gas open en deed de deksel op de pan. Mijn vader zat aan de keukentafel te lezen, ongeveer een paar meter verder en mijn moeder was in de woonkamer.

Toen het water in de pan begon te koken, ging mijn telefoon in mijn kamer en zoals iedere tiener doet als dat gebeurt, rende ik naar mijn kamer om te luisteren wie er belde. Maar er was niemand aan de lijn. Ik wilde terug gaan naar de keuken.

Toen ik net de hoek om ging, explodeerde de glazen pan, en wierp kokend hete, scherpe glassplinters de keuken in! Mijn vader zat gelukkig een eind van het fornuis vandaan en was ongedeerd. Als niet een Engel mij had opgebeld, zou ik precies voor het fornuis hebben gestaan toen die pan explodeerde. Dit heeft me echt laten geloven dat ik een Engelbewaarder heb!