Bescherming tegen een aanvaller

Bescherming tegen een aanvaller

Ik was aan het winkelen in een buurtwinkel. Ik stopte gewoon om een paar dingen te kopen. Mijn vriendin wachtte in de auto. Toen ik bij de kassa stond om te betalen, kwam er een man op me af die duidelijk onder invloed van drugs was. Ik duwde de man weg en hij viel op de grond. Hij begon op te staan.

Er stond een grote en lange man bij een andere kassa. Hij kwam naar me toe en tilde mijn aanvaller op van de vloer, droeg hem naar de deur en gooide hem naar buiten. De aanvaller sprong op en rende naar zijn voertuig. Ik ging naar de man die nu in zijn auto zat, om hem te bedanken. Hij sprak geen woord tegen me. Maar hij volgde mijn vriendin en mij toen we wegreden van de winkel, naar de snelweg vlakbij, om er zeker van te zijn dat we veilig waren.

Een paar dagen later kwam er een politieagent naar mijn huis om me te vragen een foto te identificeren. Ik vertelde hem het verhaal van wat er was gebeurd en van de man die de aanvaller uit het raam gooide. Hij zei “welke man?” Ik vertelde hem opnieuw over de man en wat hij had gedaan.

De politieagent vertelde me dat er geen man op de beveiligingsband te zien was op het moment van de aanval. Ik hield vol dat die er wel was, maar op de bewakingsvideo was alleen te zien hoe de aanvaller viel toen ik hem wegduwde, van de vloer af klauterde en naar de deur rende. Die grote, lange man stond niet op de tape.

Toen ik mijn vriendin, die in de auto op me had gewacht, vertelde wat de agent had gezegd, keek ze me geschokt aan. Ze zei: “Ik heb hem gezien. Hij was daar. We zeiden allebei hetzelfde: “Het was een Engel.” Tot op de dag van vandaag twijfel ik er niet aan. Hij kwam om me te beschermen.