Bescherming in de nacht

Bescherming in de nacht

Al maanden had mijn 4 jaar oude achternichtje, Ellie, nachtmerries. Nacht na nacht, werd ze schreeuwend en huilend wakker. Mijn nichtje, Debbie, zei dat het was alsof ze weer een pasgeboren kind had. Debbie (en Ellie) werden uitgeput en ze was bereid om met haar naar de dokter te gaan. Toen Ellie 2 jaar oud was, liep ze een virusinfectie op en stierf bijna. Ze bleef maandenlang in het ziekenhuis en werd een hele tijd geïntubeerd, wat voor ons beangstigend was.

Op een avond, toen Debbie Ellie in bed stopte, zei ze tegen haar dat ze God om hulp moest vragen. Ze zei: “Als ik naar beneden ga, vraag zelf aan God om jouw Engelbewaarder bij je te laten blijven vannacht en alle slechte gedachten en slechte dromen weg te houden.”

Debbie hoorde haar bidden terwijl ze de jongens in de aangrenzende kamer aan het instoppen was. Ze bad vurig voor Ellie die nacht.

De volgende ochtend werd Debbie wakker en rende in paniek naar boven, want het was de eerste keer in maanden dat Ellie niet midden in de nacht huilend wakker was geworden. Daar lag ze, heerlijk te slapen!

Twee weken later en Ellie had nog steeds geen nachtmerrie gehad! Elke nacht vraagt ze God en zijn Engel om bescherming. Toen Debbie Ellie vroeg waarom ze dacht dat de nachtmerries gestopt zijn, zei ze:

“Ik geloofde dat God zou helpen en ik wist dat God zou helpen en dat deed Hij, omdat Hij van me houdt.”

Debbie huilde die nacht in bed. De volgende dag vertelde ze Ellie dat God niet altijd elk gebed verhoort omdat het misschien niet is wat Hij gepland heeft, maar wanneer ze bang is of hulp nodig heeft, zal God altijd luisteren en er zijn om te helpen. Bidden is een krachtig iets en dit 4-jarig meisje begrijpt het. God en haar Engelbewaarder hebben haar laten zien dat ze geliefd en belangrijk is.

Een lid van het OA in Amerika