Een vrouw voor Isaak

Een vrouw voor Isaak

De dienaar van Abraham krijgt van hem een nogal onmogelijke opdracht: hij moet voor Isaak een vrouw gaan zoeken! Hij moet zelfs onder ede beloven dat hij geen meisje kiest uit het land Kanaan, waar ze wonen, want daar heerst het heidendom. Nee, hij moet terug naar het land dat Abraham lang geleden had verlaten, om onder zijn familieleden, die daar nog wonen, een geschikte vrouw te zoeken.

En dat niet alleen, hij moet haar dan ook nog zo ver krijgen, om die hele lange reis naar een vreemd land te maken, want hij mag in geen geval Isaak weer terugbrengen naar Ur. Je snapt, dat die dienaar er een zwaar hoofd in heeft.

Maar: daar komt dat schitterende woord van Abraham:

“God zal zijn Engel voor je uitzenden en je zult daar een vrouw voor mijn zoon meekrijgen”.  Gen 24,7

En de dienaar begint aan een schijnbaar hopeloos ondernemen.
Maar hij vertrouwt op dit woord van zijn meester en het gaat allemaal fantastisch. Je moet dan maar eens hoofdstuk 24 lezen. Hij komt terug met Rebekka.

Zo kun je de Engel ook heel goed aanroepen om de juiste levenspartner te vinden. Hij weet tenslotte wie de Heer voor jou heeft bestemd, als jij voor het huwelijk geroepen bent! Vraag hem om hulp, stuur hem vooruit, zodat hij je wegen leidt. Of roep de Engel aan voor iemand die graag wil trouwen, maar nog niet de juiste heeft gevonden. Deze geschiedenis wil ons dit leren: we mogen bij zo een belangrijke beslissing werkelijk op de hulp van onze Engelen vertrouwen!
Als we ze maar aanroepen.