De Heilige van God

De Heilige van God

Gods Messias of De Heilige van God is een sleutelbegrip om ons verder te helpen het mysterie van de Tempel te ontsluiten. Wie is deze “Heilige”? En wat onderscheidt hem van andere heiligen? Want Jesaja was een heilige, Koning David was een heilige, net als andere helden van het Oude Verbond.

In Jesaja 9:6 hebben we een diepgaand antwoord! Jesaja noemt hem: Wonder van beleid, Sterke God, Vader voor eeuwig, Vredevorst.

Deze titels zijn niet alleen maar namen voor deze gezalfde, ze identificeren wie hij is en wat hij is. De grote raadgever van het verleden van Israël was koning Salomo. Salomo was de wijze raadgever of pleitbezorger, zoals bekend door zijn vermogen om te bepalen welke vrouw de ware moeder van het kind was in 1 Koningen 3:16-28.

Dus deze “Heilige” is een nieuwe Salomo. Maar hij heeft ook de bijnamen van Machtige God en Eeuwige Vader! Dus deze Heilige is ook Goddelijk. En ten slotte wordt hij Vredevorst genoemd. Deze titel is ook Salomonisch, want Salomo’s naam betekende vrede. Zijn naam in het Hebreeuws was Shalomon. En zoals we allemaal weten, betekent sjalom vrede in het Hebreeuws.

Dus deze “Heilige” is de zoon van David en hij is ook Goddelijk!

Dit betekent dat Hij niet alleen God’s “Heilige” is, maar ook God’s “Meest Heilige”.