Wat helpt de Arme Zielen?

Wat helpt de Arme Zielen?

We zijn allemaal geroepen om het hele jaar door te bidden voor de overledenen, en niet alleen in november. Nadat deze zielen in het vagevuur in de hemel zijn, zullen ze voor ons blijven pleiten. Het ontwikkelen van deze gebedsgewoonten voor de heilige zielen in het vagevuur zal ons voortdurend herinneren aan alles wat ons te wachten staat in de wereld daarbuiten, en het zou onze naastenliefde voor anderen vergroten.

Andere gebeden/handelingen die voor de zielen in het vagevuur kunnen worden aangeboden, zijn onder meer;

 1. Bied uw Heilige Communies aan voor de zielen in het vagevuur.
 1. Laat missen opdragen voor uw overleden dierbaren, vooral op de verjaardag van zijn of haar overlijden.
 1. Bid de kruisweg voor zielen in het vagevuur.
 1. Bid de speciale Heilige Zielen Rozenkrans.
 1. Geef aalmoezen: Het geven van materiële hulp aan de armen is altijd beschouwd als een boetedoening die kan worden aangeboden aan de Heilige Zielen.
 1. Bid de Goddelijke Barmhartigheidskroon voor de intentie van de Heilige Zielen.
 1. Eucharistische Aanbidding: bezoek het Heilig Sacrament om eerherstel te brengen aan het Heilig Hart van Jezus voor degenen in het vagevuur.
 1. Offers: doe de hele dag door kleine daden van zelfverloochening en offer deze boetedoeningen op voor de arme zielen.
 1. Vraag om de voorspraak van heiligen die tijdens hun leven bekend stonden als grote vrienden van de Heilige Zielen om met u mee te bidden voor de overleden gelovigen: St. Nicolaas van Tolentino, St. Gertrude de Grote, St. Catharina van Genua, St. Padre Pio, St. Philip Neri, St. John Macías, St. Faustina Kowalska, St. Joseph, Our Lady, en anderen.
 1. Speciale gebeden: Bied de hele dag door korte en spontane gebeden (schietgebeden) op voor de heilige zielen. Overweeg om vagevuurboeken te kopen met meer gebeden en speciale devoties voor de Heilige Zielen.
 1. Bekeer u van uw overtredingen tegen God en ga biechten: Het belijden van uw eigen zonden maakt uw gebeden voor de zielen van anderen effectiever.
 1. Verspreid toewijding aan de Heilige Zielen: Maak anderen bewust van de grote behoefte die deze lijdende zielen hebben aan onze gebeden.