Moeder Angelica en St. Michael

Moeder Angelica en St. Michael

In het boek “Moeder Angelica” van Raymond Arroyo, journalist en presentator van het programma “The World Over” op EWTN in de VS, staat dat de zuster beweerde dat “de Aartsengel in de loop der jaren steeds weer aan haar verscheen”.

Volgens Arroyo was de Moeder op 31 mei 1990 vanuit Alabama op zoek naar een plaats om haar radiostation te beginnen. Ze wilde naar de top van Vandiver Mountain, ongeveer een uur van Birmingham, hoewel de locatie aanvankelijk was uitgesloten als ongeschikt voor kortegolfuitzendingen.

Hij stapte in de auto met Matt Scalici, een van de eerste EWTN-medewerkers. Toen ze aankwamen troffen ze een oude perzikboomgaard aan. Moeder Angelica stapte onmiddellijk uit de auto en zei: “Hier,” “laten we die gaan kopen.

Scalici probeerde uit te leggen dat het land ongeschikt en rotsachtig was. Maar toen zei de stichteres van de Clarissen van Altijddurende Aanbidding:

“Zie je daar St Michael?”

De werker vroeg: “Waar?”

Moeder Angelica wees hem aan: “Daar!” En ze wees in de verte. De man antwoordde dat hij niets kon zien. Toen zei de zuster: “Nou, ik kan het zien en we zullen het kopen”. Arroyo meldt dat de stichteres de Aartsengel beschreef als “knap, sterk” en een mannelijke krijger van zes voet lang.

Scalici ontdekte later de grenzen van het landgoed en was verbaasd dat het tussen Shelby en Santa Clara counties lag, de naam van de stichteres van de Clarissen. Dit deed hem vermoeden dat iemand anders dan Moeder Angelica achter de aankoop zat.

Uiteindelijk werd de grond gekocht waar nu de antennes van World Catholic Radio staan.

Douglas Archer, directeur van Spaanse programma’s voor World Catholic Radio, vertelde ACI Prensa dat het gebied geen goede locatie was omdat het een berg was omgeven door andere bergen. Eerst dachten ze dus dat het geen goede plaats was voor zo’n zender.

Maar toen ze begonnen uit te zenden, ontdekten ze dat het signaal zich ondanks deze beperkingen zeer goed verspreidde, en deskundigen van andere zenders kwamen kijken hoe het voor deze kortegolfzender was om vanaf zo’n plek uit te zenden,” aldus Archer.

Op de Berg Gargano

Het boek vertelt ook over Moeder Angelica’s mystieke ervaring op de berg Gargano in Italië. Michael de Aartsengel zou daar zijn voetafdrukken hebben achtergelaten.

In 1989 bezocht de zuster dit heiligdom en tijdens het bidden “voelde ze dat het zwaard van de Engel haar schouders raakte”.

Volgens de geschiedenis van het klooster Notre Dame des Anges (OLAM) verzekerde de aartsengel de stichteres van de grote EWTN-familie:

“Ik zal altijd aan je zijde staan en we zullen samen strijden”.