Engelen helpen priesters

Engelen helpen priesters

Op een dag kwam een medebroeder naar Pater Pio. Hij had een probleem.

“Pater, onze ogen zijn niet goed genoeg om de kleine partikels van de Hostie te zien, die bij het Communie uitreiken op de grond vallen!”

En Pater Pio, die voor zulke problemen veel begrip had, antwoordde vaderlijk:
“Wat denk je, wat de Engelen doen, die bij het altaar staan?”

Uit deze reactie begrepen wij, dat de Engelen altijd bereid zijn, om in te grijpen en alle heilige Partikels te verzamelen en in het Tabernakel te leggen.

Een andere keer was een medebroeder de Communie aan het uitdelen. Omdat er zoveel mensen waren, was zijn grote hostieschaal al leeg en hij ging terug naar het altaar, om deze zorgvuldig met water te reinigen, en af te drogen met een kelkdoekje. Plotseling merkt hij hoe rechts van hem een Hostie door de lucht zweeft en met een kleine ‘kling’ in zijn hostieschaal valt.

Hij draaide zich meteen om, maar zag niemand! Zijn medebroeder was nog bezig met de Communie uit te delen, en dus legde hij deze Hostie in diens hostieschaal.

Later vertelde hij dit voorval aan Pater Pio. En deze antwoordde: “ Jongen, pas een beetje beter op en deel de Communie niet zo haastig uit. Dank je Engelbewaarder, dat hij ervoor gezorgd heeft dat Jezus niet op de grond gevallen is!”