Een raad van de Engel

Een raad van de Engel

Voor Gemma Galgani is de verschijning van de hemelse geest als het ware een vanzelfsprekendheid, onbegrijpelijk voor onze gebruikelijke ernst.

Ik vroeg mijn Engelbewaarder me te helpen… Hij kwam naar me toe nadat ik hem gevraagd had me niet alleen te laten. Hij vroeg me wat me dwars zat; ik wees op de duivel die zich op enige afstand van me bevond en me nog steeds bedreigde. Ik vroeg de Engel de hele nacht bij me te blijven; de Engel zei me dat hij bij me zou blijven en hij beloofde het me. Dus ging ik naar bed. Daar had ik de indruk dat hij zijn vleugels uitvouwde om ze boven mijn hoofd te houden.

Een andere keer vertelt ze:

Vanmorgen kwam de Engelbewaarder. Hij was tevreden. Hij zei me een stuk papier te nemen en ik schreef op wat hij me vertelde. Hier volgt de hele tekst:

“Denk eraan, mijn dochter: wie werkelijk van Jezus houdt, spreekt weinig en verdraagt alles. Ik raad je aan, op verzoek van Jezus, nooit je mening te geven, tenzij je erom gevraagd wordt; nooit je gedachte op te dringen, maar onopvallend te zijn.

Om je biechtvader en iedereen die door hem is aangewezen stipt en zonder tegenspraak te gehoorzamen. Als je een fout begaat, biecht die dan meteen op, zonder rekening te houden met degene die je erop wijst.

En tenslotte, vergeet niet op je ogen te letten en bedenk dat een ingehouden blik de heerlijkheden van de hemel zal aanschouwen.”