Een gedurfd gebed

Een gedurfd gebed

Toch was de hulp van de Engelen alleen niet genoeg voor Theresia, ze wilde hun vriendschap en een intiem aandeel in de intensiteit van hun liefde voor God.  Ze wilde zelfs dat ze haar zouden adopteren als een van de hunnen.

Vandaar haar gedurfde gebed:

“O Jezus, ik weet het, de liefde wordt door de liefde alleen beantwoord en zo heb ik gezocht en de weg gevonden om mijn hart te troosten door U liefde voor de liefde te geven…… Ik herinner me het gebed van Elisa tot zijn Vader Elia toen hij het aandurfde hem om zijn dubbele geest te vragen en ik stelde me voor aan de Engelen en de heiligen en ik zei tot hen: Ik ben de kleinste van de schepselen; ik weet mijn ellende en mijn zwakheid, maar ik weet ook hoe nobele en edelmoedige harten er van houden om goed te doen.

Ik smeek jullie dan, o gezegende bewoners in de hemel, ik smeek jullie om Mij als jullie kind te adopteren. Voor jullie alleen zal de glorie zijn, die jullie mij zullen helpen om te verdienen. Maar verhoor mijn gebed. Het is vrijmoedig, dat weet ik; maar ik durf u te vragen om voor mij een dubbele hoeveelheid van uw liefde te verkrijgen”.