Gehoorzaamheid (6)

Gehoorzaamheid (6)

De Engelen moeten hun knie buigen voor Jezus. Zij moeten “belijden dat Jezus Christus is de Heer”. Hij is een Goddelijke Persoon maar zal een menselijke natuur hebben. Ze moeten Hem niet alleen gehoorzamen als een Goddelijke Persoon, maar moeten ook aan zijn menselijke wil gehoorzamen.

De vrouw die bestemd was om de Moeder van onze Heer te worden, zal geen Goddelijke Persoon zijn. Zij zal een menselijk persoon zijn en de hoogste, gelukkigste en meest volmaakt geschapen persoon zijn die bestaat. Als een geschapen persoon zal ze verheven worden boven alle Engelen. Ze zal de Koningin van de Engelen zijn.

Terwijl de Engelen misschien zouden accepteren om een ​​Goddelijke persoon te gehoorzamen die handelt door zijn menselijke natuur, lijkt het erop dat nog grotere nederigheid nodig is om een ​​menselijk persoon te gehoorzamen. Ze zullen een vrouw moeten gehoorzamen die van nature lager is dan alle Engelen.

Deze dubbele gehoorzaamheid, aan Onze Lieve Heer als Koning en aan Onze Lieve Vrouw als Koningin, vertegenwoordigt een beproeving voor de Engelen. We zouden kunnen zeggen dat het hen in een enorme spanning brengt.