Een persoonlijkheid

Een persoonlijkheid

Onze Heilige Engelbewaarder heeft zijn individuele eigenschappen – bij een mens spreekt men van “temperament” en “karakter” – die hem onderscheiden van alle andere Engelen.

Volgens het wijze plan van God is de persoonlijkheid van de Beschermengel volledig afgestemd op de persoon van zijn beschermeling! God koos hem uit miljoenen Engelen opdat hij in zijn persoonlijk karakter gelijk zou zijn aan de mens die aan hem is toevertrouwd en hem zou aanvullen, omdat beiden in tijd en eeuwigheid bestemd zijn in een heilige vriendschap verenigd te zijn.

Omdat onze Engelbewaarder een persoon is, en niet zomaar iemand, maar degene die ons na de Heer en Maria het dichtst bij ons staat, zouden wij ons moeten inspannen om een persoonlijke band met hem te verkrijgen.

We moeten hem leren lief te hebben en te waarderen als een broer en een vriend. Maar je kunt niet van iemand houden als je hem niet kent. Hoe kunnen we de Heilige Engelbewaarder leren kennen? Hoe kunnen we met hem in contact komen? Ja, wie zou niet graag zijn hemelse begeleider zien?

Maar dat is normaal gesproken niet het geval in dit aardse leven. Onze weg is een weg van het geloof, niet van het zien. De aanschouwing komt pas aan het einde van de weg, als we de hemel hebben bereikt. Dan zullen we onze Engelbewaarder kunnen zien!