Wonderbaar beschermd

Wonderbaar beschermd

Een zuster van ons vertelt:

Pater W. en ik waren onderweg naar een stad voor een retraite, die hij daar zou geven. Het was een lange reis, en wij wisselden ons af met het rijden. Het was vreselijk druk op de weg, alle drie rijbanen waren bezet en het was heel inspannend werk. Ik had net het stuur overgenomen en was een half uurtje onderweg.

Een auto voor mij reed zeer wisselvallig en onregelmatig. Ik dacht erover of ik die zou inhalen, of gas terug om die kwijt te raken. Ik besloot toch maar om in te halen, en was heel erg op die auto gefixeerd, of die toch niet plotseling ook zou gaan inhalen. Met een vaart van 130 km. reed ik eraan voorbij, toen ik plotseling merkte dat de auto  v o o r  mij, stilstond!!

Mijn hart bijna ook! Ik trapte vol op de rem, die in kleine stoten afremde, maar ik zou toch nog vol tegen die auto aanbotsen, daarvan was ik zeker! Toen sprak de priester naast mij, rustig en bijna plechtig: “Heilige Engelbewaarder!”

En de auto stopte ter plekke! Er was geen cm. afstand meer tussen de auto voor mij en de onze. Ik keek meteen achterom naar de ons volgende wagen. En die stond ook! Ook zonder een cm. afstand tussen onze wagens.

Ik was diep, diep getroffen: vooral vanwege de duidelijke aanwezigheid en de beschermende macht van onze Engelbewaarders!