Verloren maar vervangen

Verloren maar vervangen

Ik moest een rekening van 8000 peso’s betalen bij de bank, wat veel geld voor me betekende. Dus ging ik met vreemden naar de stad op een “tricycle” (een typisch Filipijns openbaar vervoermiddel, bestaande uit een motorfiets met zijspan).

Zoals gewoonlijk, bad ik tot mijn Engelbewaarder voor een veilige reis. Toen ik bij de bank aankwam, betaalde ik de chauffeur de rit en ging toen naar de bank om de borg achter te laten. Maar toen ik mijn tas doorzocht, was het geld weg. Ik vermoedde dat het de passagier was die achter me had gezeten, maar de driewieler was al weg.

Eerst werd ik kwaad op mezelf en vroeg mijn Engelbewaarder waarom hij me niet had beschermd. Maar toen kwam ik tot bezinning en verontschuldigde mij bij mijn Engel voor mijn woede en beschuldiging.

Toen kreeg ik een ingeving: ik moest mijn woede laten varen en de verdachte vergeven, en dat is wat ik probeerde te doen.

Later, toen ik mijn vrienden en familie over het voorval vertelde, besloten velen van hen mij te helpen, en uiteindelijk was ik in staat de rekening van 8000 peso te betalen!

Dank u, mijn Engelbewaarder, voor uw inspiratie en uw hulp om de persoon die het geld gestolen had te vergeven, en ook voor uw hulp om het verloren geld terug te krijgen!

Lid van het OA in de Filipijnen