Stille retraite

Stille retraite

Onlangs nam ik deel aan een Stilte Retraite van het Opus Angelorum. Op zaterdag, de derde dag van de retraite, hadden we de hele nacht aanbidding. Die nacht kon ik niet slapen en bracht ik de nacht door in gebed in de kapel.

Op dezelfde tijd moest mijn oudste dochter naar een bruiloft, wat typisch iets voor haar is, dus ik maak me meestal geen zorgen over haar veiligheid. Maar deze nacht op de retraite kon ik het gevoel niet van me afschudden dat ze in gevaar was; het was alsof ik voelde dat ze dood kon gaan. Ik zeg dit niet lichtvaardig, maar het innerlijke gevoel was zo krachtig en het enige wat ik kon doen was bidden voor haar veiligheid. Dus dat is wat ik het grootste deel van de hele nacht deed.

Toen ik terugkwam van de aanbidding, stuurde ze me een sms (de enige sms die ik las tijdens mijn stilte!) om te zeggen dat ze veilig terug was in haar kamer en dat alles goed was. Op dat moment dacht ik dat alles in orde was, maar er was nog steeds iets dat aan me knaagde.

Tijdens de afsluitende Mis van de retraite werd ik verteerd door een overweldigend gevoel van vreugde en volmaakte vrede dat ik nog nooit eerder had ervaren. Toen ik thuiskwam, kreeg ik te horen dat mijn dochter, voor wie ik vreesde, een auto-ongeluk had gehad en dat ze veilig was.

Het ongeluk gebeurde op hetzelfde moment dat ik de zondagsmis bijwoonde in de retraite. Mijn dochter vertelde me dat ze verblind werd door de zon toen ze een U-bocht maakte en een betonnen stoeprand raakte die haar auto verpletterde. Ze zei dat het een wonder was dat ze niet gewond was. Ze moest om hulp bellen omdat ze twee uur van ons huis was en een sleepwagen nodig had.

Er kwam een jongeman aan die de schade opmerkte en haar een lift aanbood terug naar de veiligheid.  De jongeman heette Michael.  Mijn dochter is geboren op 29 september, op het feest van Sint MichaĆ«l de Aartsengel.

Nadat ik alles aan mijn dochter had uitgelegd, was ze overdonderd en heel serieus. Ze wil eindelijk de toewijding aan de Engelbewaarder afleggen die ik een paar jaar geleden al had gedaan.