Een bijzondere bedelaar

Een bijzondere bedelaar

Dit voorval gebeurde toen ik een klein kind was, ongeveer 6 jaar oud. Mijn moeder was van mijn vader gescheiden vanwege een ernstige alcoholverslaving. Zij moest nu alleen mijn broer en mij opvoeden met een heel klein inkomen – kortom, we hadden geen geld en mijn vader betaalde geen alimentatie.

Op een avond kwam er een bedelaar aan de deur (wat in die tijd niet ongewoon was) en zei dat hij niets te eten had. Mijn moeder had ongeveer 25 cent wisselgeld in haar portemonnee en was in tweestrijd of ze dit laatste geld zou geven, vanwege onze situatie, maar besloot het aan hem te geven omdat wij tenminste een plek hadden om te slapen.

De man bedankte haar, liep de trap af en draaide zich om naar het trottoir en verdween voor haar ogen. Hij was er gewoon niet meer!!!! Ze rende naar hem toe om te proberen hem te zien, maar hij was weg.

De volgende dag kwam er een cheque op de post voor alimentatie die was ingehouden op het salaris van mijn vader. Vanaf dat moment waren we nooit meer berooid, door verschillende gebeurtenissen. We waren nog steeds arm, maar aan onze behoeften werd voldaan – we hadden altijd voedsel, kleding en onderdak.

De geschiedenis van deze gebeurtenissen is lang en ik ga ze niet opnoemen; het volstaat te zeggen dat God in onze behoeften heeft voorzien. Vandaag de dag is mijn Moeder 81 jaar oud en praat ze nog steeds over de “engel” die aan de deur kwam. Ze gelooft dat het een grote test was in haar leven, en ik moet het met haar eens zijn. Mijn Moeder voelt zich vandaag financieel op haar gemak en is net zo vrijgevig als toen.