De vreemde priester

De vreemde priester

Toen ik jong was, ongeveer drie jaar of zo, werd ik in het ziekenhuis opgenomen en was bijna dood. Ik had een koorts die gewoon niet wilde breken en ik was bijna de gehele tijd in het ziekenhuis buiten bewustzijn. Mijn vader, die altijd religieus is geweest, wilde dat de priester van het ziekenhuis voor mij kwam bidden.

De priester komt dus voor mij bidden, maar er klopt iets niet met de man. Hij geeft nooit zijn naam en heeft geen bijbel. Hij zei het hele gebed in het Latijn en zegent me.

Mijn ouders zijn nog niet getrouwd en omdat de priester er is, vragen ze waarom ze nog geen kind hebben kunnen krijgen. Ze probeerden het al een jaar lang zonder geluk. De priester vertelt hen dat ze geen ander kind zullen krijgen totdat ze getrouwd zijn.

De priester vertrekt daarna en een uur later is mijn koorts gezakt.

De volgende dag komt de priester van het ziekenhuis naar de kamer om voor mij te bidden. Mijn vader is in de war en vertelt de man dat er de dag ervoor al iemand was gekomen, waarop de man antwoordt dat er de dag ervoor geen priesters in dienst waren. Hij heeft bij al het ziekenhuispersoneel nagevraagd, en niets gevonden. De vorige dag was er geen enkele priester.

Hij zocht jaren lang naar die priester die voor mij bad en vond nergens een spoor van hem.

Een maand nadat mijn vader en moeder getrouwd waren, werd mijn moeder zwanger van mijn broer.

Tot op de dag van vandaag heeft mijn vader nog steeds geen gegevens over hem gevonden, zelfs niet iemand die op hem lijkt. We zullen dus nooit weten wie de mysterieuze man was, maar ik denk graag dat hij mijn beschermengel is.