De reddende kreet!

De reddende kreet!

 “Toen ik in de twintig was, heb ik vier jaar over de wereld gereisd… Ik was in Zuid-Afrika, net buiten Durban, en een vriend had me op zijn motor meegenomen naar zijn favoriete waterval. We hadden allebei gezwommen, maar ik kreeg het koud en ging op een stuk groen gras zitten. Om daar te komen, moest ik vanaf het zand, over een boomstam stappen en dan een stukje naar het gras oversteken.

Ik liep met een gemiddelde snelheid en tilde één voet op om over de boomstam te stappen, toen een zeer luide, mannelijke stem “STOP” riep!

Behalve dat de kreet niet met mijn oren werd gehoord, het was in mijn hoofd. Moeilijk uit te leggen. Er was ook niemand anders in de buurt behalve Tim en ik, en hij was nog steeds heerlijk aan het zwemmen.

Ik stopte en vroeg me af wat er net gebeurd was. Ik had nog steeds mijn voet in de lucht boven de boomstam. Ik keek om me heen, en zag wat ik dacht dat een blad was dat ongeveer zes centimeter van mijn grote teen zwaaide.

Het kostte me een paar seconden om me te realiseren dat het geen blad was, maar een slang. Een zwarte mamba. Hij had zijn hoofd omhoog en likte de lucht vlak bij mijn teen. Hij wachtte om te zien wat mijn volgende stap zou zijn, en hij had me al lang gezien voordat ik hem zag.

Ik ging langzaam achteruit en liep heel voorzichtig achteruit naar waar Tim was. Ik heb geen verklaring voor de stem die ik hoorde, behalve dat hij zo luid was en in mijn hoofd was in plaats van met mijn oren, en hij kwam op een moment dat ik me helemaal niet in gevaar voelde – in feite was ik heel rustig en gelukkig.

Ik heb het gevoel dat het mijn beschermengel was die tegen me schreeuwde om te stoppen, omdat ik dan precies op de slang zou zijn gestapt. Mijn beschermengel redde mijn leven”.